- MATERIALA (MATERIAL)
– ARRAUTZA EGOSI BAT, ZURITUTA. UN HUEVO DURO PELADO.
– POSPOLOAK. CERILLAS.
– 1,5L-KO ESNE BOTILA BAT. UNA BOTELLA DE LECHE DE 1,5L.
– ARRAUTZA GORDIN BAT (HAUTAZKOA). UN HUEVO (OPCIONAL).
– 200ML OZPIN (HAUTAZKOA). 200ML DE VINAGRE (OPCIONAL).
- NOLA EGIN (REALIZACIÓN)
– SAIATU PARE BAT ALDIZ ARRAUTZA ESNE BOTILAREN ERTZEAN JARTZEN (ALDE ESTUA BEHERANTZ). INTENTA 2 VECES PONER EL HUEVO DURO EN EL BORDE LA BOTELLA DE LECHE (LADO ESTRECHO PARA ABAJO).
– PIZTU POSPOLA BAT ETA BOTILA BARRU BOTA. ENCIENDE UNA CERILLA Y TÍRALA DENTRO DE LA BOTELLA.
– POSPOLA IA ERABAT ERRE DENEAN (ERRE GABE DAGOEN ZATIARI BEGIRATU), ARRAUTZA BOTILAREN GOIKALDEAN JARRI. CUANDO LA CERILLA ESTÉ YA CASI CONSUMIDA (MIRAR LO QUE QUEDA SIN QUEMAR), PONER OTRA VEZ EL HUEVO DURO EN LA PARTE SUPERIOR DE LA BOTELLA.
– BEGIRATU NOLA BOTILAK ARRAUTZA XURGATZEN DUEN. OBSERVA COMO LA BOTELLA ABSORBE EL HUEVO.
– ARRAUTZA GORDIN BATEKIN PROBA DAITEKE, BAINA LEHENENGO, ORDU BATZUK, OZPINETAN JARRI BEHAR DA (OZPINAK OSKOLA BIGUNTZEN DU). SE PUEDE PROBAR TAMBIÉN CON UN HUEVO NORMAL, PERO PRIMERO HAY QUE PONER EL HUEVO EN VINAGRE UNAS HORAS (EL VINAGRE ABLANDA LA CÁSCARA).